More

  Nieuw bestuur Dorpsplatform

  Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) kiest nieuw bestuur De leden van de ‘kerngroep’ DPP kiezen Sjoerd Kustermans als nieuwe voorzitter, Kim Foesenek als secretaris en Paul Vermast als penningmeester. Het nieuwe bestuur is afgelopen week gekozen en gaat direct aan de slag. Door het verder ontwikkelen van een soepele organisatie gaat het zich inzetten ter ondersteuning van de verschillende domeinen van het DPP.

  Dorpsplatform Prinsenbeek is een platform opgericht naar aanleiding van het dorpsplan en voor en door Bekenaren met hart voor het dorp. Het platform heeft naast de uitvoering van het Dorpsplan als taak de leefbaarheid in Prinsenbeek te consolideren en daar waar mogelijk verder te vergroten. De verschillende domeinen waarin op dit moment aan diverse projecten en activiteiten wordt gewerkt zijn: Duurzaamheid, Economie, Initiatieven en subsidies, Jeugd- en Kinderdorp, Leefbaarheid, Openbare ruimte, Veiligheid, Wonen en Zorg 

  221016 foto bestuurDPP2 1080

  Foto: Maartje Vermast. V.l.n.r. Paul Vermast, Kim Foesenek en Sjoerd Kustermans.

  Voorzitter

  Sjoerd Kustermans (48 jaar) is geboren en getogen in Prinsenbeek en woont er met zijn vrouw en drie zoons. Hij studeerde HRM en Bedrijfswetenschappen en werkte voor diverse bedrijven o.a. in de rol van HR Directeur. Sinds 2018 focust hij zich als analytisch coach vanuit zijn eigen bedrijf SKUS Coaching & Consulting op het ontwikkelen van persoonlijke, team en organisatie effectiviteit. In het verleden heeft Sjoerd zich op diverse manieren nuttig gemaakt als vrijwilliger. Zo heeft hij bijvoorbeeld ruim 10 jaar geleden buurtpreventie mee opgezet in Prinsenbeek. Zijn drijfveer om de voorzittersrol van het Platform op zich te nemen, is om van deze stichting met ongelooflijk betrokken vrijwilligers een nog sterkere organisatie te maken met als doel de kansen die het biedt voor de bewoners van het dorp richting de gemeente zo goed en effectief mogelijk te benutten.

  Secretaris
  Kim Foesenek (21 jaar) is ook geboren en getogen in het mooie Prinsenbeek. Na het behalen van haar bachelor Rechten startte ze als juridisch adviseur Omgevingsrecht. Bij de start van haar
  loopbaan kwam ze tot de conclusie dat ze zich graag nog meer wilde inzetten voor Prinsenbeek. Ze houdt zich dagelijks bezig met juridische leefomgeving vraagstukken en vanuit dit perspectief vind ze het belangrijk om het voor alle bewoners aangenaam te kunnen houden in Prinsenbeek. Verder vind ze het belangrijk om als Dorpsplatform een oor te kunnen bieden aan alle inwoners en hen daar waar nodig te kunnen helpen.


  Penningmeester
  Paul Vermast (53 jaar) mag zich al ruim 20 jaar Bekenaar noemen en woont met zijn 2 kinderen in het centrum van het dorp. In het dagelijks leven is hij docent economische vakken bij Curio. Hiernaast is hij ook actief lid van de Ondernemingsraad van zijn werkgever. In het verleden is hij actief geweest bij Beek Vooruit, het crazy Karnaval en heeft ook meegebouwd aan wagens voor de kinderoptocht. Voordat hij zich op de Beek vestigde is Paul actief geweest als bestuurslid van een grote voetbalvereniging en een jongerenorganisatie. Het vrijwilligerswerk is hem dus op het lijf geschreven. Sinds april van dit jaar is Paul actief voor het Dorpsplatform bij het domein veiligheid en leefbaarheid en tevens penningmeester van het Platform. De drijfveer voor Paul om zich aan te sluiten bij het Platform is om het leven en wonen in Prinsenbeek nóg leuker en mooier te maken voor alle Bekenaren.


  Voel je vrij om per mail via contact@dorpsplatform-prinsenbeek.nl contact op te nemen. Wij zorgen ervoor dat je vraag of opmerking bij de juiste persoon of domein terecht komt en wordt opgevolgd.

  Recente artikelen

  Gerelateerde berichten