More

  Loop de Kwiek beweeg route

  Binnen de Kwiek beweegroute hebben we (Tim Groen – projectleider Hagedonk, Juul Peters – gemeente Breda en Lotte van Wulfften – Kwiek) gekozen voor de route die in eerste instantie goed te behappen is voor onze doelgroep; rolstoel- of rollator afhankelijke mensen. De route heeft hierdoor ook een 8 vorm, een korte en een lange route. 

  De start van de route zal zijn voor Hagedonk, om zo Hagedonk wat meer bij de buurt te betrekken. Ook het vervolg zal zijn over de binnenplaats van Hagedonk, om een kijkje te kunnen nemen bij het terras en langs de ingang van de begraafplaats. (in de toekomst willen we ook kijken of we oude platen van Hagedonk kunnen en mogen plaatsen aan het pand, om een geschiedenis tint aan de route te geven).

  De overige route vervolgt zich langs allerlei ondernemingen in Prinsenbeek, waar we eindigen op het plein bij het water en de markt. Kwiek maakt tijdens de route gebruik van bestaand straatmeubilair om hier bij, op of naast oefeningen m.b.t. bewegingen te doen. Het stimuleert mensen om de route te lopen, te bewegen en samen door de buurt te lopen. Maar het aller belangrijkste: het motiveert om naar buiten te gaan!

  Korte Route Prinsenbeek (354 meter)

  kwiekroutelus1

  Lange Route Prinsenbeek (1,09 KM)

  kwiekroutelus2

  Voorbeeld Kwiekroute en oefeningen (andere stad)

  kwiekroute1
  kwiekroute4

  Recente artikelen

  Gerelateerde berichten