More

  Energietransitie is geen ver-van-mijn-bedshow

  We krijgen er allemaal mee te maken, of we nu willen of niet. Overschakelen van traditionele (fossiele) brandstoffen als aardgas en olie naar meer duurzame alternatieven.

  Nationaal en internationaal zijn er afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder af te bouwen. In lijn met deze afspraken heeft de gemeente Breda een TransitieVisie Warmte opgesteld met daarin als doel om als stad in 2044 aardgasvrij en CO2-neutraal te zijn. Dat is al over twintig jaar en dat geldt dus ook voor Prinsenbeek. Er wordt verwacht dat alle woningen dan duurzaam zullen zijn, maar dat gaat niet vanzelf. Er komt dus een hoop af op inwoners van Prinsenbeek.

  Samen sterk
  U staat er echter niet alleen voor. Het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) wil de energietransitie in ons dorp faciliteren. Uitgangspunt daarbij is dat elke Bekenaar vrijwillig, op eigen wijze, in eigen tempo en met de noodzakelijke middelen meewerkt energieneutraal en
  fossielvrij te worden. Hoe we dat gaan doen Het domein Duurzaamheid van het DPP zet zich in om alle Bekenaren te betrekken bij deze
  energietransitie en wordt daarin gesteund door de gemeente Breda. Dat gebeurt door iedereen te informeren over de middelen en mogelijkheden om aardgasvrij en energieneutraal te worden. Daarnaast willen we mensen bij elkaar brengen en zo het verduurzamen laagdrempelig maken.

  Belangrijke enquête op komst
  Om de bekenaren erbij te kunnen betrekken is het noodzakelijk om te weten wat er leeft in ons dorp als het gaat over verduurzamen. Daarom krijgt elk Beeks huishouden binnenkort een uitnodiging in de bus om mee te doen aan een enquête over dit onderwerp.
  Uw mening is voor ons van groot belang, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen informeren en bij de transitie kunnen betrekken.
  Uw mening is voor ons van groot belang, zodat wij onze missie zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Want die kan alleen slagen als u, als bewoner, er nauw bij betrokken bent. Doet u mee?

  We houden u op de hoogte van de uitkomsten van de enquête en het vervolg daarop. Zie
  daarvoor onze website www.dorpsplatform-prinsenbeek.nl en de lokale media.

  Recente artikelen

  Gerelateerde berichten