Dorpsplatform Prinsenbeek - Initiatieven en Subsidies

Coördinator: Nancy Leijten-Baas

Initiatieven & Subsidies
Dit domein is op initiatief van de gemeente ingesteld om nieuwe ideeën en voorstellen uit en voor het dorp te stimuleren en te ondersteunen. Dat kan het beschikbaar stellen van materiaal of ruimte zijn. Maar ook het beschikbaar stellen van budget(subsidie) of het in contact brengen of verbinden met andere partijen in het dorp. De toetsing van de ingediende voorstellen zullen in een onderbouwd advies naar de gemeente gaan en voldoen aan de geldende voorwaarden van de gemeente. 

Betrokkenen
Het platform bestaat 14 vaste leden. Om een goede weerspiegeling van Prinsenbeek te zijn, is voorgenomen het platform te laten bestaan uit mensen uit de volgende groepen; Jongeren, Ouderen, Ondernemers, Onderwijs en Op eigen titel.

Leden van het domein Initiatieven & Subsidies

 dorpsplatform prinsenbeek initiatieven subsidies

Gert-Jan Bartels, Maureen Diepstraten, Jacqueline van Glabbeek, Jan van Gunsteren, Rob Hennekam (niet op de foto), Gerald Hilgersom, Rienus Huijbregts, Eppo Kawaler, Ton Lamers, Nancy Leijten-Baas, Martijn Meeuwissen, Cees Poppelaars, Sylvia Vincenten en Ronald Witte. 

Ambitie voor het eerste jaar:
Voor het eerste jaar is er voor gekozen om ons te richten op bekendheid van het domein Initiatieven & Subsidies. Vanuit daar kan er verder gebouwd worden. Eerst moet het fundament geplaatst worden. Voor de komende jaren wordt er gedacht aan het optimaal benutten van de subsidiegelden en het verhogen van het aantal ingediende/ in te dienen initiatieven.

Wat is een initiatief?
Een initiatief is een activiteit die (of een project dat); de leefbaarheid bevordert en/of de betrokkenheid van bewoners bij hun eigen wijk of directe woonomgeving stimuleert en/of aansluit op de behoeften van bewoners en de voorwaarden die zij stellen aan opgroeien, leren, ontwikkelen en werken, ontmoeten, betrokken zijn en leven.

Subsidie aanvragen?

Download hier het aanmeldformulier wijkplatform (PDF 1,7Mb)

Contactformulier Initiatieven & Subsidies

Berichten

Winnaar prijsvraag I&S

Winnaar prijsvraag I&S

Zondag 16 september jongstleden was het Dorpsplatform Prinsenbeek aanwezig op het Biks Blaosfestijn.

Om bekenaren een beeld te geven welk bedrag er in 2017 door de Gemeente Breda aan subsidies werd verstrekt aan Prinsenbeekse initiatieven had het Dorpsplatform, domein Initiatieven en Subsidies hiervoor een prijsvraag uitgeschreven.

Het juiste bedrag voor 2017 bedroeg € 22.998,-

Kees Poppelaars, bij velen bekend als de oprichter van CV De Black Eagles, zat er met € 23.750,- het dichtst bij en mocht afgelopen zondag uit handen van Nancy Leijten-Baas van het Dorpsplatform felicitaties maar ook het prijzenpakket (geschonken door Winter Wonder Beek) in ontvangst nemen.

 

 

Lees meer

Versterking gezocht voor domein Initiatieven & Subsidies van het Dorpsplatform Prinsenbeek

Versterking gezocht voor domein Initiatieven & Subsidies van het Dorpsplatform Prinsenbeek

Wil jij je steentje bijdragen en vind je het leuk om mee te denken over evenementen en initiatieven binnen Prinsenbeek? Lees dan snel verder!

Voor het domein Initiatieven en Subsidies binnen het Dorpsplatform Prinsenbeek zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons komen ondersteunen. Dit domein is op initiatief van de gemeente ingesteld om nieuwe ideeën en voorstellen uit en voor het dorp te stimuleren en te ondersteunen. Dat kan het beschikbaar stellen van materiaal of ruimte zijn. Maar ook het beschikbaar stellen van budget(subsidie) of het in contact brengen of verbinden met andere partijen in het dorp. De toetsing van de ingediende voorstellen zullen in een onderbouwd advies naar de gemeente gaan en voldoen aan de geldende voorwaarden van de gemeente. 

Het platform bestaat 14 vaste leden. Om een goede weerspiegeling van Prinsenbeek te zijn, is afgesproken het platform te laten bestaan uit mensen uit de volgende groepen; Jongeren, Ouderen, Ondernemers, Onderwijs en op eigen titel.

Wat ga je doen?

Het domein vergadert gemiddeld één keer per maand, op een dinsdagavond. Tijdens deze vergaderingen worden ingediende initiatieven besproken en waar mogelijk direct voorzien van een advies aan de gemeente. Hierin speelt jouw functie een belangrijke rol. Jij bent een volwaardig lid van het domein en stemt in die vorm ook mee in de advisering.

Profiel:

Wij zijn op zoek naar een gedreven, creatief en proactief persoon. Daarnaast heb je een hands-on mentaliteit en ben je maatschappelijk gedreven, denk je in oplossingen en heb je een binding met Prinsenbeek. Het Dorpsplatform is tenslotte van én voor Bekenaren!

Alles is op vrijwillige basis. Je kunt ervaring opdoen met vrijwilligersnetwerken en een netwerk opbouwen. Ook kan het een bijdrage leveren aan je cv. Maatschappelijke betrokkenheid wordt door veel organisaties erg gewaardeerd. Wil je meer informatie over de functie of ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/whatsapp naar 06-30467023.

Lees meer

Dorpsplatform biedt Speeldoos helpende hand

Dorpsplatform biedt Speeldoos helpende hand

Het Dorpsplatform Prinsenbeek – domein initiatieven en subsidies – is al een tijdje bezig met de subsidieaanvraag van Spel- en Opvoedwinkel De Speeldoos. Voorlopig kan De Speeldoos nog even vooruit. Maar het advies dat het dorpsplatform aan de gemeente Breda zou geven, gaf wel lange tijd onduidelijkheid, volgens het platform, dat hierover graag uitleg wil geven.

Lees meer