Dorpsplatform Prinsenbeek - Leefbaarheid

Coördinator: Sylvia Vincenten

Leefbaarheid
Onder leefbaarheid verstaan we alle activiteiten en werkgroepen die een substantiële bijdrage leveren aan de sociale leefbaarheid binnen Prinsenbeek.

Ambitie
“Het Dorpsplatform streeft ernaar om de sociale leefbaarheid in ons dorp te behouden en daar waar mogelijk te verbeteren. Hiervoor zal het als verbinder fungeren tussen belangengroepen en individuen, waardevolle initiatieven ondersteunen en gerichte werkgroepen opstarten.”

Betrokken groepen / instanties
Stichting De Kuil
Boekendonck
Evenementen overleg
Verenigingen overleg

Activiteiten / aandachtsgebieden Dorpsplan
Zwembad ‘De Kuil’
Verenigingen en evenementen
Bibliotheek Boekendonck
Vrijwilligerscentrale / Informatieplein
Kermissen
Hangjongeren / Jeugdactiviteiten (zie ook jeugd- en kinderdorp Prinsenbeek)
Infoplein / Infopunt

Contactformulier Leefbaarheid

Berichten

Aanvraag plaatsing op billboards

Aanvraag plaatsing op billboards

Inmiddels staat het formulier online voor aanvraag plaatsing op de Billboards.

https://dorpsplatform-prinsenbeek.nl/domeinen/leefbaarheid/aanvraag-plaatsing-op-billboards

Lees meer

Inpassingsplan Windenergie A16 ter inzage

Inpassingsplan Windenergie A16 ter inzage

Het inpassingsplan Winderergie A16

 

tekst_ter_inzage_11_oktober.docx

Lees meer

Regelement evenementenborden Prinsenbeek

Van bordjes naar billboards

Prinsenbeekse evenementen staan volgens goed gebruik aangekondigd op de witte borden met zwarte plakletters bij een zestal invalswegen.

 

Het Prinsenbeekse evenementenoverleg heeft het initiatief genomen om op een eigentijdsere manier aandacht de vragen voor de activiteiten in het dorp. Daarbij gevoed door de wens vanuit Prinsenbeek Begroot om extra aandacht te krijgen voor communicatie in het dorp en steun voor het verenigingsleven waar we allemaal zo trots op zijn.

De gemeente Breda heeft de mogelijkheid geboden om enkele billboards te plaatsen in ons dorp. De locaties die daarvoor in beeld zijn, zijn de Backer en Ruebweg (ter hoogte van de lift naar de brug naar het station) en de Meester Bierensweg, (onderaan het stadsduct, bij de Beekse Stationsweg).

Het evenementenoverleg van het Dorpsplatform Prinsenbeek is van mening dat alle Beekse verenigingen en andere organisaties van activiteiten betrokken moeten worden bij de samenstelling van het reglement dat de basis vormt voor de keuze van de beelden die vanuit Prinsenbeek op de billboards komen. Er komen ook reclame-uitingen en mededelingen van de gemeente Breda op.

billboards_reglement.docx 

Daarom is er een concept reglement opgesteld, waar reacties op kunnen worden gegeven. Dat kan tot 15 juli door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Dorpsplatform transformeert website naar digitaal informatieplein

Dorpsplatform transformeert website naar digitaal informatieplein

Het Dorpsplatform Prinsenbeek geeft gehoor aan de stem van de inwoners die graag een digitaal informatieplein willen hebben waar zo veel mogelijk relevante informatie van en voor Bekenaren te vinden is. 

Vorig jaar april werd al aangekondigd dat de nu nog dynamische website (www.dorpsplatform-prinsenbeek.nl) op termijn zou worden omgebouwd naar een interactieve website. Dat moment is nu gekomen. En om de juiste informatie en functionaliteiten toe te voegen, vraagt het platform haar inwoners om de wensen en behoeftes. Middels een korte enquête wordt gevraagd naar het belang van een aantal mogelijke toepassingen en onderwerpen.
Op basis van de antwoorden van de inwoners zal een planning worden gemaakt van de realisatie, in ogenschouw nemende de beschikbare middelen. Mede om die reden zal eerst gekeken worden naar bestaande websites waar direct naartoe verwezen zou kunnen worden. De site moet uiteindelijk als digitaal platform gaan dienen van en voor Bekenaren.

Link voor de enquête:

https://nl.surveymonkey.com/r/Digitaalinformatieplein

(Indien de link niet werkt, kunt u de URL naar de titelbalk kopiëren.)

Lees meer