Dorpsplatform Prinsenbeek - Zorg

Coördinator: Vacature

Zorg
Onder zorg verstaan we alle activiteiten en aandachtsgebieden die ondersteunend zijn aan het fysiek en geestelijk functioneren van de inwoners van Prinsenbeek

Ambitie
“Het Dorpsplatform streeft ernaar om binnen Prinsenbeek alle inwoners die zorg te laten genieten die nodig is om het leefgenot te optimaliseren”. Hierbij maakt het gebruik van kennis, kunde en inzet van zowel vrijwilligers als professionele organisaties.

Betrokken groepen / instanties
Geschikt wonen voor iedereen (GWI)
Stichting verankering ouderenproof Prinsenbeek (SVOP)
Cliëntenraad Hagendonk
Katholieke Beekse Ouderenbond (KBO)

Activiteiten Dorpsplan
Zorg voor elkaar
Beekse vrijwilligerscentrale
Breda Doet

Contactformulier Zorg

Bijeenkomst 'Wonen in je eentje'

Bijeenkomst 'Wonen in je eentje'

Het Dorpsplatform Prinsenbeek, domein Zorg, organiseert op donderdag 8 en vrijdag 9 november een bijeenkomst over ‘Wonen in je eentje’. Belangstellenden zijn hierbij welkom. Via thuiszorginstellingen Careyn, Thebe en Buurtzorg en de KBO, Zonnebloem en andere organisaties zullen mensen ook worden uitgenodigd.

Steeds meer mensen wonen alleen. Hoe kun je ervoor zorgen, dat je in je eentje toch veilig en comfortabel kunt blijven wonen?

Zorg voor Elkaar Breda / Wonen met Gemak heeft een programma ontwikkeld waarin op de voors en tegens van het alleen wonen wordt ingegaan.  Onder leiding van een deskundige wordt in een ongedwongen sfeer besproken hoe met bepaalde situaties kan worden omgegaan en worden allerlei handvatten aangereikt.

In verschillende wijken en dorpen in Breda zijn deze bijeenkomsten inmiddels met succes gehouden. Het Dorpsplatform, domein Zorg  kan dit programma nu ook in Prinsenbeek aanbieden.

De bijeenkomsten worden gehouden op 8 en 9 november van 10.00 tot 12.00 uur in De Zilverberk, Schoolstraat 9. Koffie staat klaar vanaf 9.30 uur. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Deelname is ook niet leeftijdgebonden.

Inschrijven kan door uiterlijk 21 oktober een mailtje te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vermelden: naam, adres, telefoonnummer, mailadres en voorkeursdatum.

Lees meer

Ouderen naar Blijdorp met Domein Zorg

Ouderen naar Blijdorp met Domein Zorg

In totaal 90 ouderen gaan woensdag 16 mei naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dit is een initiatief van de werkgroep 'Gezelligheid Samen', opgezet door Domein Zorg van het Dorpsplatform Prinsenbeek. Jumbo Miegielsen verzorgt de trip van de Beekse ouderen.

Lees meer

Houd ouderen op de been. Het voorkomen van vallen is beter!

Houd ouderen op de been. Het voorkomen van vallen is beter!

Nieuw initiatief om vallen van ouderen te voorkomen van Erasmus MC in samenwerking lokale partners

Lees meer

Dorpsplatform heeft coördinator domein Zorg gevonden

Dorpsplatform heeft coördinator domein Zorg gevonden

Carola Hufkens heeft zich aangesloten bij het Dorpsplatform Prinsenbeek en is daarmee de achtste domein coördinator. Ze gaat de kar trekken met Annette Gommers (Careyn) en Rob van Dijk (Buurtzorg). Carola zelf is werkzaam voor Thebe.

Lees meer