Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Presentatie resultaten onderzoek landgoed Boschdal

Categorie
PBN
Datum
2019-10-10 00:00
Locatie
Clubhuis Albatross
Om de historie van het vroegere landgoed Boschdal compleet te maken is op het terrein van Golfvereniging Albatross in Prinsenbeek geofysisch onderzoek verricht. De resultaten van dit onderzoek worden in oktober bekendgemaakt, meldt de website van de golfvereniging.

Bij geofysisch onderzoek kunnen met metingen vanaf het oppervlak archeologische verschijnselen in de bodem in kaart worden gebracht. De resultaten wil de Boschdalwerkgroep van Heemkundekring Op de Beek gebruiken om het tot de verbeelding sprekende landgoed en zijn verleden voor het publiek aantrekkelijk en zichtbaar te maken in het landschap. 

 

Sinds een aantal jaren doet de heemkundekring onderzoek naar de bijzondere historie van het kasteel/landgoed Boschdal in Prinsenbeek. Hier woonde een eeuw lang de grafelijke familie van Bijlandt en later de familie van Aylva Rengers-van Bijlandt. Op dit voormalige landgoed is nu de golfbaan van Albatross. Over de geschiedenis van het landgoed Boschdal zijn in de loop der jaren al meerdere boeken verschenen. Twee eind negentiende eeuw geschreven boeken ‘Een zomer op een Nederlandsch buiten’ en ‘Lindendaal’ werden onlangs hertaald door de heemkundekring uitgegeven. De nieuwe titels waren ‘Een lady op Boschdal’ en ‘Lindendaal of het drama van Boschdal’. Ook in het eerder uitgegeven boek ‘Oorlogsgeschiedenis van een bezet dorp’, speelt het landgoed een belangrijke rol.

Op donderdag 10 oktober worden de onderzoeksresultaten en plannen gepresenteerd in het clubhuis van Golfvereniging Albatross.

 
 
 

Powered by iCagenda