De jeugd heeft de toekomst!

Coördinator: Jaap Rutten & Ingrid Meulenbelt

Goed onderhouden groen en speelterreinen, veiligheid, aandacht en zorg voor ieders welzijn, volop activiteiten, voldoende woningen om naar door te stromen en nog veel meer. Prinsenbeek moet een dorp zijn waar het goed toeven is en blijft. Daarbij mag het belang van de jeugd niet uit het oog worden verloren, vindt het domein Jeugd- en Kinderdorp. Immers, de jeugd heeft de toekomst. Jongeren zijn de toekomstige dragers van de Beekse cultuur. Van samen leven, naar elkaar omkijken, elkaar helpen en plezier maken.


Het is dus zaak dat de jongeren in Prinsenbeek écht worden gezien en dat ze worden betrokken bij de ontwikkelingen in het dorp. Want ook hun inbreng is goud waard.

Hoe we dat willen bereiken
Het domein Jeugd- en Kinderdorp wil duidelijk de stem van de jeugd laten horen, de jeugd vertegenwoordigen waar dat nodig is. Zo onderhouden de mensen van het domein de contacten met de drie basisscholen in het dorp. Daarnaast zijn er contacten met de gemeente als het bijvoorbeeld gaat om hangjongerenbeleid. En staat het domein in verbinding met de Beekse jeugdraad. Ook houdt het een vinger aan de pols bij alle evenementen die voor en door jongeren worden georganiseerd in Prinsenbeek.  Het domein hoopt daardoor de jeugd actief bij het dorp te betrekken.

Ingrid Meulenbelt, Coördinator Jeugd & Kinderdorp
Jaap Rutten, Coördinator Jeugd & Kinderdorp

    Laat hier je bericht achter voor het Dorpsplatform en wij zorgen er voor dat het zo snel als mogelijk door de juiste persoon wordt beantwoord.