Het Dorpsplatform heeft in John van Engelen een waardig opvolger gevonden voor Marc van Oosterbosch als kartrekker. John heeft gisteren tijdens de reguliere vergadering de hamer overgenomen van Marc van Oosterbosch. Het vertrek van Marc was onvermijdelijk na zijn aanstelling als Bredaas raadslid. Echter zal hij niet volledig uit beeld verdwijnen: de projecten "Markt" en "Digitaal Informatieplein" kunnen nog op zijn inzet rekenen.

Na consultatie binnen de domeinen bleek John de juiste persoon te zijn. John is actief als coördinator binnen het domein Economie en betrokken bij OVP. Hij is dus een bekende met het 'netwerk-gedachtegoed' van het platform. Cruciaal om de ingeslagen weg verder vorm te geven. 

1 juli dit jaar bestaat het Dorpsplatform officieel 1 jaar. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om een netwerk te bouwen waar eenieder in Prinsenbeek zijn of haar initiatief kan wegleggen. "Er is duidelijk aanwas te zien binnen de diverse domeinen. Er zijn mensen bijgekomen die iets willen betekenen voor het dorp. Één domein heeft zelfs opnieuw vorm gekregen: (voorheen) GWI acteert momenteel met de hele club onder de vlag van het Dorpsplatform (domein Zorg)", aldus van Oosterbosch.

Naast uitbreiding binnen de domeinen is er ook binnen de communicatie afdeling een flinke aanwas te constateren. Inmiddels bestaat deze groep uit 5 mensen. "Dit zal zeker een boost betekenen voor de zichtbaarheid van het platform. Heel belangrijk om toegankelijk te kunnen zijn. Als mensen weten waar het platform voor staat, dan zoeken ze ook makkelijker contact.".

Van Oosterbosch is tevreden over de groei van het platform maar wil benaderukken dat er nog heel veel werk te doen is. "Er valt nog heel veel te verbeteren maar daar zijn we met zijn allen flink mee aan het werk. En met het enthousiasme van John van Engelen gaat dat zeker goed komen!" Sluit van Oosterbosch af.