Merel vegenDe afgelopen jaren is er in Prinsenbeek veel aandacht geweest voor de toegankelijkheid van ons mooie dorp. Echter, in al die jaren is er niet zo veel veranderd. Om dit thema nogmaals onder de aandacht te brengen nodigt het Dorpsplatform Prinsenbeek je graag uit voor de Dag van de toegankelijkheid op woensdag 12 december 2018. Op die dag zullen buurtpreventieteams, ondernemers, kinderen, ouderen en (aan rolstoel gebonden) bewoners in 2 shifts de knelpunten in het dorp gaan opzoeken.

Waar ligt er gevaarlijk veel blad op de stoep? Welke obstakels komt men tegen met de  kinderwagen en/of de scootmobiel? Welke ingang is te hoog om naar binnen te gaan met een rollator? Waar staan fietsen dwars geparkeerd? Allemaal voorbeelden waar het Dorpsplatform graag antwoord op wil hebben. Daarom gaan we in verschillende groepen rondes lopen door Prinsenbeek om gezamenlijk tot deze knelpunten te komen én er zelf ook nog wat van te leren.

Na deze dag zullen inwoners door het Dorpsplatform uitgedaagd gaan worden om dat wat binnen hun macht valt aan te pakken ten behoeve van de toegankelijkheid. Dit zal op een leuke maar ook prikkelende manier gebeuren.

Alles wat buiten de macht van de inwoners valt, maar een verantwoordelijkheid is van de gemeente Breda, zal ook worden gerapporteerd met de vraag hier ook daadwerkelijk iets aan te doen. Sterker nog; we nodigen het college, raadsleden en ambtenaren uit om het allemaal zelf te ervaren. Lopend of… in een voor deze dag speciaal gereserveerde scootmobiel

Waar en wanneer?

In de avond zullen bij Café Marktzicht (19:00) de resultaten van de diverse groepen en rondes worden gedeeld.

We zouden het erg leuk vinden als jij ook  woensdag 12 december 2018 aansluit bij óf de ochtendshift óf de middagshift.

Ochtendronde: start 10:00 vanaf de Markt, Prinsenbeek

Middagrondes: start 14:00 vanaf de Markt en het scoutinggebouw, Prinsenbeek


Je kunt je voor deze dag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..