Prins Jannes LIII zal op 15 december aanstaande in het café van WinterWonderBeek nog één keer zijn draaikunsten vertonen. In het kader van de crowdfunding voor de Beekse fontein heeft de prins zijn medewerking toegezegd. Hij zal vanaf 17u00 op verzoek nummers draaien voor één euro. Het geld dat hiermee wordt opgehaald zal ten goede komen aan de nieuwe fontein op de markt.

Ook zullen leden van de Werkgroep Markt Prinsenbeek acte de présence geven, aangevuld met een aantal vrijwilligers. Zij zullen “Vrienden van de Markt” werven. In ruil voor een emailadres ontvang krijg je een button en ben je ‘vriend’. ‘Vrienden’ ontvangen begin volgend jaar een pakket met verschillende sponsormogelijkheden. Om ‘vriend’ te worden betaal je op dit moment nog niets. Pas volgend jaar vragen we je om een bijdrage van 10,- euro.

Samen laten we de fontein stralen als middelpunt van onze nieuwe markt!

De nieuwe markt
Hoewel onze markt nog lang niet is afgeschreven is er toch door de politiek, mede door het project Prinsenbeek Begroot, 1 miljoen euro vrijgemaakt voor een herinrichting.

Door de inzet van ambtenaren op het stadskantoor en door ‘werk met werk’ te combineren is er nog eens 700.000 euro extra beschikbaar gekomen. Hierdoor kan niet alleen het voorplein worden gedaan maar ook de parkeerplaats worden meegenomen.

Voor de Beekse fontein is aardig wat geld nodig. Om vanuit het dorp een bijdrage te leveren aan de totale herinrichting wordt een crowdfunding-actie gestart. Deze begint officieel volgend jaar maar een ludieke aftrap tijdens WinterWonderBeek laten we natuurlijk niet voorbij gaan.

Meteen na carnaval 2019 zal de schop in de grond gaan en beginnen de werkzaamheden op en rond de markt. De totale herinrichting inclusief parkeerpleinen zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Prins Jannes LIII