Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Vorige week woensdag tijdens de zes-wekelijkse vergadering van de kern van het Dorpsplatform hebben we kennis gemaakt met de Baronieboeren. 
 
Baronieboeren is een initiatief van meerdere vrijwilligers vanuit de Haagse Beemden. Op dit moment zijn zij al actief op een tuinderij in de Haagse Beemden. Baronieboeren zetten zich in voor verse groenten die direct van het land komen. Met een bijdrage van €260 euro per jaar krijg je iedere week verse groenten. Sinds kort is ook in Prinsenbeek een boerderij waar de Baronieboeren actief zijn. Op de Zanddreef is sinds kort boerin Cisca Smaling begonnen met de tuinderij de Groene Schakel. Cisca werkt vanuit de permacultuur principes. Dit houdt in dat ze "met de natuur meewerkt in  plaats van tegen". 
 
De Baronieboeren zijn in Prinsenbeek op zoek naar nieuwe deelnemers. Je kan jezelf opgeven als meewerkend lid, waarbij je actief mee helpt met bijvoorbeeld het oogsten van de groenten. Maar je kan jezelf ook opgeven als niet-meewerkend lid. De akkers op de tuinderij worden bewerkt door leden, vrijwilligers, zorgvragers, stagiaires en natuurlijk boerin Cisca. Cisca is namelijk naast boerin ook zorgverlener voor mensen met een beperking. 
 
Heb jij interesse of verdere vragen? Schroom niet en neem contact op met de Baronieboeren via 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

baronieboeren voorkant

 
baronieboeren achterkant