Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

doneren markt

Het begon allemaal ruim 3 jaar geleden met een initiatief van de toenmalige Dorpsraad. De actie "Prinsenbeek Begroot" waar bijna 1000 Bekenaren aan deelnamen zorgde voor de gewenste versnelling. Een eensgezind Prinsenbeek bewoog de politiek in Breda om geld vrij te maken voor de herinrichting van onze markt. En met succes. Hoewel de markt nog niet was afgeschreven maakte de gemeente Breda 1.000.000 euro vrij!

Niet veel later kwam daar door ambtelijke inzet nog eens 700.000 Euro bij door de werkzaamheden met de vernieuwing van de riolering te combineren. Werk met werk maken, zoals dat heet. Een fantastisch bedrag om onze markt leefbaarder, groener en toegankelijker te maken.

Natuurlijk is de markt nog niet af. Want wat is er mooier dan een speelse waterpartij waar kinderen naar hartenlust kunnen genieten van opspringend water, terwijl de ouders op het terras een drankje drinken, broodje eten of genieten van een ijsje? Als kerst op de taart verfraaien we het water-speel-element met een historisch Beeks element, zodat de Prinsenbeekse identiteit ook een plaatsje krijgt. Het maakt de markt af, het zorgt een 'spetterend slot', en dat verdient onze markt.

Nu is het aan ons, Prinsenbeek, om te laten zien dat we, verenigd zoals altijd, in staat zijn om de kosten voor het water-speel-element bijeen te brengen. De aannemer en (wederom) de gemeente hebben al toegezegd een bijdrage te leveren. Maar voor ons rest een bedrag van 30.000 euro. Uw donatie (naar keuze) wordt daarom enorm gewaardeerd. Het zou toch mooi zijn als het water volgend jaar weer klettert op onze markt!

fontein kids

 

Via de webcam kunt u de ontwikkelingen op de markt live volgen.