Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

 

Lokaal initiatief om de openbare ruimte onder de loep te nemen

Prinsenbeek Bereikbaar

Save the date!
Op woensdag 12 december aanstaande zal het Dorpsplatform in samenwerking met het CDA een toegankelijkheidsdag organiseren onder de titel “Prinsenbeek Bereikbaar".
Verschillende groepen dorpsbewoners zullen samen met de Bredase politiek een rondje maken door Prinsenbeek om de uitdagingen te ervaren voor wat betreft de toegankelijkheid van onze openbare ruimte. Op verschillende tijdstippen zullen de groepen starten met hun 'toegangelijkheidsronde'. Er wordt gekeken naar hoe bereikbaar Prinsenbeek is voor onder andere rolstoelen, scootmobielen en mensen met kinderwagens. Na een actieve en hopelijk waardevolle dag zullen de ervaringen van de groepen gedeeld worden in een nader te bepalen lokale horecagelegenheid. 
 
“De politieke onderwerpen gaan daarna mee terug naar Breda en de uitdagingen voor ons als Bekenaren gaan mee met het Dorpsplatform voor nadere uitwerking.”, aldus van Oosterbosch, één van de organisatoren.
Hij hoopt met deze dag aan te tonen er nog wel wat verbeterpunten zijn op het gebied van de toegankelijkheid in het dorp, waaronder ook het onderhoud van de openbare ruimte.
Het Dorpsplatform zal op haar beurt de bewustwording bij de de bewoners van Prinsenbeek verder stimuleren. "We zullen subtiel hinten op acties die bewoners zelf kunnen ondernemen om het medebewoners makkelijker te maken", aldus vertegenwoordigers van het Dorpsplatform. De toegankelijkheidsdag zal verder worden vervolgd met een aantal seizoensgebonden acties. Dit en volgend jaar.
 
Wil jezelf een rondje mee lopen of heb je nog leuke ideeën voor de Dag van de toegankelijkheid, meld je dan vast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.