Door GVP:

Beste bewoners van Prinsenbeek!

Wij van Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek (GVP) zijn gevraagd om een pilot met de Positive Drive app te ondersteunen die door IJsberg consultants in opdracht van de gemeente Breda wordt uitgerold in Prinsenbeek.

Deze pilot, genaamd “30 is de deal”, gaat starten na het Biks Blaos Festijn op maandag 18 september. De actie duurt tot en met 15 oktober. Middels de vrijwillig geïnstalleerde Positive Drive app op de smartphone kan de deelnemer punten verdienen indien hij/zij zich aan de maximumsnelheid houdt in de 30km zones in een aantal daarvoor aangewezen straten.

Met voldoende punten krijgt de deelnemer een lot voor een wekelijkse loterij. Aansluitend volgt nog een extra loterij met als hoofdprijs een elektrische dames- of herenfiets ter waarde van 2000,- euro.

Andere prijzen zijn: 2e, een reischeque met een waarde van 300,- euro, 3e, een elektronica cadeaubon van 250,- euro, 4e, een Power Slim gezondheidspakket van 160,- euro en als 5e prijs een tank-bon ter waarde van 100,- euro.

De deelnemende straten in de 30km zone zijn:

Beeksestraat in twee richtingen vanaf de rotonde, Markt, Groenstraat, Westrik, Moleneind, Kapelstraat, Heikantsestraat, Vogelbos, Denneweg en Schoolstraat. Natuurlijk zijn ook onze buurtpreventie teams hierbij betrokken. Zij zullen de komende dagen bij veel bewoners van deze straten aankloppen om een poster of bord voor of aan het raam te hangen. Dit allemaal om extra aandacht te vragen voor deze actie.

De gemeente Breda gaat komende week ook nog spandoeken hangen in de deelnemende straten. Deze pilot wordt ook ondersteund door Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en “076 op weg”.

Wij hopen op veel positieve deelnemers en zien U graag bij onze “30 is de deal” kraam op het Biks Bloas festijn en tijdens de openingsbijeenkomst op maandag 18 September. Wordt vervolgd.

Namens G.V.P.

Rien Huijbregts

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.