Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Het Dorpsplatform Prinsenbeek heeft gemengde gevoelens over het voorlopig op de lange baan schuiven van het woningbouwproject Beeks Buiten.

Het is goed om te zien dat het college van B&W heeft geluisterd naar de zorgen die in ons dorp leven over de mobiliteit. Deze problematiek verdient actie, zoals we ook al in de mobiliteitsvisie Prinsenbeek (2020) hebben geconstateerd. En aangezien de aangrenzende gemeenten Moerdijk (voornamelijk Zevenbergen) en Etten-Leur nog wel de nodige woningen bijbouwen, zal de mobiliteitsproblematiek ook komende jaren blijven toenemen. Dat een oplossing voor de drukke ontsluitingsroute via Prinsenbeek (veel) tijd vergt is ook begrijpelijk. Het gaat om ingewikkelde problematiek, waar veel partijen en geld mee gemoeid is.

Wat ons wel zorgen baart is het gebrek aan goedkope (starters)woningen in Prinsenbeek. De afgelopen jaren zijn, vooral in het centrum, veel (dure) appartementen gebouwd, maar voor mensen met een lager inkomen en starters is er niet of nauwelijks kans op een grondgebonden woning. Het project Beeks Buiten was hiervoor een uitgelezen kans. Het Dorpsplatform wil dat onze jongeren de mogelijkheid krijgen om in ons mooie dorp te blijven wonen. Wij zullen ons komende tijd dan ook met nadruk richting gemeente Breda inzetten om te zoeken naar locaties in Prinsenbeek waar deze betaalbare grondgebonden woningbouw mogelijk is. Want wachten totdat een volledige oplossing voor de mobiliteitsproblematiek is gevonden, is wat ons betreft geen optie.

Heb je ideeën hierover? Of wil je meedenken en praten, meld je dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.