Hét aanspreekpunt van en voor inwoners

Op1 november heeft de eerste netwerkbijeenkomst van het project ‘Houd Ouderen op de Been’ in Prinsenbeek plaatsgevonden. Vijftien netwerkpartners kwamen bij elkaar om de handen in een te slaan om vallen bij senioren te voorkomen. We kunnen terugkijken op een inspirerende middag en de motivatie om het project succesvol neer te zetten in Prinsenbeek.

Elke 5 minuten komt er een senior op de spoedeisende hulp aan omdat deze gevallen is. Drie op de vijf senioren hebben een botbreuk opgelopen door de val en elke dag komen er negen senioren te overlijden aan de gevolgen van een val.

Met het project ‘Houd Ouderen op de Been’ hebben het Erasmus MC, Genero en lokale samenwerkingspartners in Breda de krachten gebundeld om vallen bij senioren te voorkomen. Met dit project willen wij ervoor zorgen dat senioren langer gezond en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.
Binnen het project ‘Houd Ouderen op de Been’ worden er effectief gebleken valpreventieprogramma’s aangeboden die bij de behoefte van de senior aansluit. Deze programma’s zijn opgebouwd uit beweegoefeningen welke de balans, flexibiliteit en de spieren versterken. Ook helpen deze programma’s de angst om te vallen te verminderen.

Wilt u meer informatie over dit project? Of wilt u zich aanmelden voor een valpreventieprogramma? Dan kunt u contact opnemen met de heer Branko Olij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 010 703 77 77 of mevrouw Moniek Koopman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u zich aanmeldt nemen wij telefonisch contact met u op en informeren wij u over het project en de programma’s.