Prinsenbeeks Verenigingsoverleg

Prinsenbeek heeft een rijk verenigingsleven. Op een aantal gebieden lopen die verenigingen tegen dezelfde problemen of uitdagingen aan. Denk aan de inzet van vrijwilligers, het vinden van bestuursleden en de bereidheid van leden en ouders om de handen uit de mouwen te steken.

Zo zijn er meer raakvlakken waar de verengingen elkaar vinden tijdens het verenigingsoverleg dat tweemaal per jaar door het Dorpsplatform wordt georganiseerd. Dit overleg is vanuit een coöperatieve gedachte ontstaan met een voorzichtige zoektocht van de drie grote sportverengingen op Sportpark De Heikant. Tussen 2016 en 2019 is diepgaand gesproken over samenwerking en gezamenlijke inkoop. Dat heeft voor Beek Vooruit, HCP en TV Prinsenbeek geresulteerd in lagere inkoopprijzen van drank voor hun kantines.

Toen in het dorp de geluiden sterker werden van een gebrek aan bestuursleden bij een aantal clubs is het verenigingsoverleg in 2023 in een groter verband opgezet. Alle Beekse verenigingen komen bijeen om te kijken waar ze elkaar kunnen vinden in de zoektocht naar oplossingen voor de problemen waar ze tegenaan lopen.

Initiator en coördinator van het Evenementen- en Verenigingsoverleg is Frank Timmers.